Un culturist si triatlonist de 42 de ani, care a refuzat sa se vaccineze, a murit de COVID

Un englez de 42 de ani, care era pasionat de escaladări montane și de ridicarea greutăților, a murit de COVID după ce a refuzat să se vaccineze, scrie The Guardian. După ce a ajuns la terapie intensivă, John Eyers, care participa la triatloane și concursuri de culturism, le-a spus medicilor că ar fi vrut să se vaccineze.

John Eyers era un expert în construcții din orașul Southport, în comitatul Merseyside. Sora lui geamănă, Jenny McCann, l-a descris drept "cel mai sănătos și bine pregătit fizic om pe care l-am cunoscut".

Prietenii lui spun că John participa la concursuri de culturism, triatlon, cățărare și multe altele.

Înainte de a muri, el a urcat pe munții din Țara Galilor și a campat în sălbăticie.

Însă s-a îmbolnăvit de COVID și a ajuns la terapie intensivă. Înainte de a fi pus pe ventilație, el i-a spus medicului că ar fi dorit să se fi vaccinat.  

"A crezut că va fi în regulă dacă face COVID. Credea că va avea cel mult o formă ușoară a bolii. Nu a vrut să se vaccineze. Trupul său era plin de toate medicamentele din spital. I-au dat tot ce au avut", a scris sora lui într-un mesaj pe Twitter.

"Nu trebuia să se întîmple asta. A lăsat în urmă o mamă și un tată, o soră (pe mine) și o fiică de 19 ani. Copiii mei nu se mai pot distra cu unchiul lor. Unchiul care se juca întotdeauna cu ei".

Jenny McCann a mai spus că oamenii trebuie să știe povestea fratelui ei.

"Mama vrea ca oamenii să afle despre John. Pentru ca povestea lui să salveze viața altcuiva. Pentru ca pierderea și durerea să-i determine pe oameni să meargă să se vaccineze".

Într-un alt tweet, în urmă cu o lună, Jenny spunea că fratele ei suferă de astm.

Atît lucrătorii din sistemul sanitar, cît și pacienții COVID vorbesc din ce în ce mai mult despre regretul că nu s-au vaccinat, după ce au făcut o formă gravă a bolii, mai scrie Guardian.