Un criminal care isi omora victimele si le bea singele a fost ucis de o multime furioasa, dupa ce evadase din arest

Un criminal în serie din Kenya, care a omorît cel puțin 10 copii și și-a recunoscut faptele, a fost ucis de o mulțime de oameni, după ce a evadat din arest în urmă cu două zile.

Masten Wanjala a fost urmărit de săteni într-o casă din orașul Bungoma și bătut pînă la moarte, a declarat Poliția, potrivit BBC.

Autoritățile au lansat o amplă căutare a fugarului care a recunoscut că a ucis cel puțin 10 băieți tineri într-o perioadă de cinci ani. De asemenea, a mărturisit că i-a drogat și, în unele cazuri, le-a băut sîngele.

El s-a întors acasă la părinții săi și ulterior a fost bătut și sugrumat de vecinii care au aflat că se află acolo, a declarat un martor pentru ziarul Kenia Standard.

„Nu suntem siguri cum a reușit să călătorească tot drumul de la Nairobi pînă în localitatea sa natală aflată în zona rurală", a spus Musyoki Mutungi, comandantul Poliției Bungoma.

„Sătenii furioși l-au identificat și l-au ucis chiar înainte ca Poliția să poată fi informată”, a mai spus acesta.

Trei ofițeri de Poliție care au fost de serviciu cînd a scăpat, Miercuri, au fost acuzați de neglijență în serviciu. Poliția spune că a observat că a dispărut în timpul apelului de dimineață.

Masten Wanjala a fost prins în luna Iulie a acestui an, fiind prezentat de Poliție drept un „un vampir însetat sînge”.

„Wanjala şi-a masacrat singur victimele în modul cel mai nemilos, uneori sugîndu-le sîngele din vene înainte a le asasina”, transmitea Direcţia anchetelor criminale (DCI), descriindu-l drept „un vampir însetat de sînge”.

Poliţia a mai dezvăluit, de asemenea, că criminalul le-a cerut 30.000 de şilingi kenyeni (circa 235 de euro) părinţilor unui adolescent înainte de a-l ucide.

Wanjala nu a spus că-şi regretă faptele, declarînd, dimpotrivă, în faţa anchetatorilor că i-a făcut „multă plăcere” să-şi ucidă victimele.