UN COPIL DE 3 ANI SI BUNICA SA AU ARS INTR-UN INCENDIU LA EDINET

Un copil de trei ani și bunica lui de 46 de ani au ars într-un incendiu care s-a produs noaptea trecută într-o gospodărie din satul Șofrîncani, raionul Edineț.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție, Svetlana Talpă, a declarat că poliția a fost anunțată despre incendiu de către primarul localității. „Imediat la fața locului s-a deplasat grupul operativ de urmărire penală, conducerea subdiviziunii, o echipă de pompieri și medicul legist. Urmare investigării cazului, s-a constatat că în casa de locuit în care a izbucnit incendiul a fost depistat cadavrul carbonizat al proprietarei, o femeie de 46 de ani, și cadavrul carbonizat a nepotului de trei ani”, a precizat sursa citată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că, pentru lichidarea incendiului la fața locului a intervenit un echipaj de pompieri. Salvatorii au stabilit că focul a afectat în totalmente locuința. Or, în momentul alertării pompierilor, incendiul era deja într-o fază avansată de răspîndire. Focul a fost localizat timp de o oră, lichidarea completă s-a dat peste aproape opt ore.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite.

Sursa: IPN