Un avertisment important pentru Kiev de la Washington

Statele Unite au avertizat Kievul cu privire la pericolul unor lovituri ucrainene pe teritoriul Rusiei, mai ales dacă acestea sunt date mai „adînc” în ţara agresoare, deoarece aceasta implică riscuri de escaladare. Acest lucru a fost raportat de Reuters, citînd propriile surse.

Se remarcă faptul că reprezentanţii Washingtonului sunt îngrijoraţi de utilizarea armelor furnizate de Occident în Ucraina.

„Avem îngrijorări cu privire la escaladare şi, în acelaşi timp, nu vrem să impunem restricţii geografice sau să le legăm prea mult mîinile (Ucraina, - n.red.) în folosirea a ceea ce le dăm”, a spus unul dintre interlocutori.

O altă sursă a menţionat că Statele Unite şi Ucraina au o înţelegere reciprocă cu privire la măsura în care Kievul poate folosi armele care îi sunt furnizate.

„Pînă acum, avem o înţelegere comună de folosire în cadrul graniţelor”, a spus el. Anterior, astfel de temeri au fost exprimate de consilierul prezidenţial OP Alexey Arestovich. Potrivit acestuia, Occidentul nu se grăbeşte să predea Ucrainei arme cu rază lungă pentru a nu-l „înfuria pe Putin”.