Un atac ucrainean în regiunea rusă Belgorod s-a soldat cu doi morți

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în Vestul ţării, a informat guvernatorul local, Sîmbătă dimineaţa, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Satul Poroz, din cartierul urban Graivoron, a fost atacat de forţele armate ucrainene cu drone. În urma proiectării a două dispozitive explozive, o clădire de locuinţe a luat foc, (...) doi civili au murit", a spus Viaceslav Gladkov pe Telegram, precizînd că este vorba despre o femeie şi un bărbat.

O clădire rezidenţială şi un hambar au fost "arse complet", iar o altă clădire rezidenţială a fost grav avariată, a adăugat Gladkov, subliniind că la faţa locului se aflau serviciile de urgenţă.

Sîmbătă mai devreme, guvernatorul a raportat un alt atac cu dronă lansat de Kiev în satul Istobnoe, care nu a făcut victime.

Celelalte regiuni ruse vizate sunt Kursk, Kaluga şi Briansk, toate situate în Vestul Rusiei, potrivit mesajelor guvernatorilor acestora publicate pe Telegram în cursul nopţii de Vineri spre Sîmbătă.

În regiunea Kaluga, explozia unei drone a "avariat uşor" o infrastructură energetică, a raportat guvernatorul local Vladislav Şapşa.

În regiunea Briansk, o dronă doborîtă a provocat un incendiu la o infrastructură de acelaşi tip, potrivit guvernatorului acesteia, Aleksandr Bogomaz.

Ucraina, confruntată cu ofensiva rusă de doi ani, şi-a înmulţit atacurile împotriva Rusiei în ultimele săptămîni, vizînd în special situri energetice. Kievul a promis că va aduce luptele pe teritoriul rus drept represalii la numeroasele bombardamente asupra teritoriului său.