Un analist rus explică trei indicii ale implicării serviciilor secrete subordonate lui Putin în atacul terorist de la Moscova

Există trei fapte care arată că atacul terorist din sala de concerte Crocus din Moscova ar putea fi opera dictatorului Vladimir Putin și a serviciilor sale de informații, scrie sociologul rus Igor Eidman pe blogul său.

Vorbim despre indicii care amintesc de evenimentele care s-au petrecut în 1999, cînd imediat după venirea la putere a lui Vladimir Putin în Federația Rusă, un bloc de locuințe de pe autostrada Kashirskoe din Moscova a fost aruncată în aer. Atunci au murit 124 de oameni.

Președintele de atunci al Dumei de Stat, Seleznev, a demascat acțiunile FSB (serviciul rus de securitate), anunțînd explozia cu trei zile înainte de producerea evenimentului.

Eidman a numit trei fapte care indică posibila implicare a FSB în atacul terorist de la Crocus.

Timpul: Analistul a menţionat că atacul terorist a avut loc după realegerea lui Putin, cînd puterea sa nu mai era ameninţată. Dacă atacul ar fi fost pregătit de inamicii regimului, cel mai probabil ar fi organizat un atac terorist înainte de alegeri pentru a afecta popularitatea dictatorului.

Scopul atacului terorist: Eidman a remarcat că atacul a fost precedat de o creștere bruscă a retoricii agresive din partea autorităților ruse. Declarațiile lor au indicat în mod clar că Putin pregătește o nouă mobilizare pe scară largă a populației pentru războiul împotriva Ucrainei.

"Tot ce aveau nevoie era o scuză sîngeroasă pentru a introduce această măsură nepopulară. Și ei au creat-o", a remarcat expertul.

Antecedentele: Eidman a amintit de atentatele cu bombă din Moscova și Volgodonsk pentru a provoca frică populația Federației Ruse în vederea mobilizării pentru cel de-al doilea război cecen.

"Pregătire a fost complexă, resurse implicate mari, rezultatul monstruos. Este puțin probabil ca altcineva, în afară de ofițerii de securitate înșiși, să fi putut să efectueze un atac terorist la scară atît de mare", a menționat analistul.

El a mai declarat că domnia dictatorului Putin în Rusia a început cu atacuri teroriste și se termină cu acestea. Putin folosește aceleași metode sîngeroase ca acum 30 de ani.

(Acest text a fost copiat de pe Ziare.com)