Ucraina invadata, devastata si mutilata de rusi se apara eroic

Potrivit raportului ISW, trupele ruse luptă la Lisiciansk şi au ajuns la o mină şi o fabrică de producţie de gelatină de la periferia oraşului, scrie Adevărul.ro.

UPDATE Patru explozii au fost auzite la Kiev Duminică dimineaţa, unde un complex rezidenţial din apropierea centrului oraşului a fost lovit, declanşîndu-se un incendiu şi degajarea unui imens nor de fum. "Echipaje de ambulanţă şi salvatori trimişi la faţa locului. Locuitorii sunt salvaţi şi evacuaţi din două clădiri", a transmis primarul Kievului. 

UPDATE 04.45 ISW Ocupanţii ruşi au ajuns la periferia oraşului Lisiciansk şi luptă acolo, a arătat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Potrivit raportului ISW, trupele ruse luptă la Lysychansk şi au ajuns la o mină şi o fabrică de producţie de gelatină de la periferia oraşului.

ISW a adăugat că brigada de reacţie rapidă a Gărzii Naţionale a Ucrainei a declarat că poziţiile ucrainene din Lisiciansk sunt strategic mai valoroase decît poziţiile deţinute anterior în Severodoneţk şi a sugerat că trupele ucrainene ar putea încerca să lanseze contraatacuri de la Lysychansk.

La 24 Iunie 2022, autorităţile din Severodoneţk au declarat că va dura timp pentru ca Forţele Armate să părăsească oraşul şi că nu va exista nici o retragere din Lysychansk Se ştie că trupele ruseşti cu sprijinul aeronavelor avansează din toate direcţiile în zona Severodoneţk şi Lysychansk.

Pe 25 Iunie, Institutul pentru Studiul Războiului a raportat că ocupanţii ruşi vor încerca să captureze Lysychansk .

UPDATE 02.44 Arestovich a spus că aşteaptă armata belarusă în Ucraina Militarii belaruşi se vor confrunta cu o rezistenţă acerbă din partea ucrainenilor în cazul unui atac asupra Ucrainei, a declarat consilierul şefului biroului Preşedintelui, Alexei Arestovich, într-o conversaţie cu activistul rus pentru drepturile omului Mark Feigin. El a spus că nu se îndoieşte de profesionalismul şi curajul militarilor din Belarus, dar este convins că nu au experienţă de luptă şi motivaţie în acest război.

"Forţele Armate ucrainene le vor face zile fripte. Ei înţeleg asta. Dacă ne atacă belarușii, ce se va întîmpla cu soldaţii ucraineni? Vor fi furioşi. Pentru că belaruşii au dat o lovitură perfidă. Dar practica va fi potrivită, nimeni nu va cruţa pe nimeni”, a spus Arestovich.

UPDATE 01.26 În cursul zilei, luptătorii ucraineni din regiunile sudice au eliminat 24 de ocupanţi, 7 unităţi de echipamente inamice şi depozite de muniţii, conform purtătorului de cuvînt al Comandamentului operaţional „Sud”, Vladislav Nazarov. Potrivit acestuia, inamicul continuă în cea mai mare parte acţiuni defensive, nu creează noi grupuri de lovire, ci încearcă să epuizeze trupele ucrainene cu artilerie de rachete şi obuze cu mortar.

”În timpul zilei, densitatea bombardamentelor a crescut de aproape 1,5 ori. În plus, inamicul a efectuat 4 lovituri aeriene asupra poziţiilor noastre şi a folosit o rachetă ghidată aer-aer împotriva unei aeronave ucrainene. Nu există pierderi în rîndul populaţia locale”, a spus Nazarov. El a menţionat că, aeronava ucraineană a tras 5 lovituri asupra concentrărilor de trupe şi a echipamente ale inamicului, asupra punctelor de comandă şi sprijin ale unităţilor inamice. Preşedintele Comandamentului a adăugat că rezultatele loviturilor sunt investigate.

„Pierderile înregistrate ale inamicului pentru ziua respectivă s-au ridicat la 24 de rasişti, 2 tancuri şi alte 5 vehicule blindate. Am distrus 2 depozite de muniţie de cîmp inamice şi un punct de tragere”, a spus el.  

UPDATE 00.25 Primarul oraşului Severodoneţk, Alexander Stryuk, a spus că trupele ruseşti au ocupat oraşul. Armata ucraineană s-a retras pe poziţii pregătite din timp. Potrivit lui Stryuk, ruşii au numit un „comandant” al oraşului, acesta adunînd colaboratori locali.