UCRAINA CALIFICĂ VIITOAREA PREȘEDINȚIE RUSĂ A CONSILIULUI DE SECURITATE AL ONU DREPT „O GLUMĂ PROASTĂ” DE 1 APRILIE

Ucraina a calificat joi viitoarea preşedinţie rusă a Consiliului de Securitate al ONU - începînd de sîmbătă şi pentru o lună - drept „o glumă proastă”, informează AFP.

„Preşedinţia rusă a Consiliului de Securitate al ONU la 1 aprilie este o glumă proastă. Rusia i-a uzurpat sediul; ea duce un război colonial; preşedintele său este un criminal de război căutat de Tribunalul Penal Internaţional pentru răpire de copii”, a denunţat pe Twitter şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba.

Rusia urmează să preia sîmbătă, 1 aprilie, preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU. Pe fondul războiului din Ucraina, s-a pus problema cum ar putea Rusia să supravegheze un organism menit să menţină pacea şi securitatea internaţională.

Consiliul de Securitate al ONU are 15 membri (ţări), iar fiecare membru are un vot. În conformitate cu Carta Naţiunilor Unite, toate statele membre sînt obligate să respecte deciziile Consiliului. Fiecare membru este pe rînd preşedinte şi se face o rotaţie în fiecare lună, notează Agerpres.

Sursa: digi24.ro