”Ucraina aparţine Rusiei”, afirmă Medvedev, dar poate că și China, UE și SUA, nu-i așa?

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei şi, în prezent, vicepreşedinte al Consiliului Securităţii din această ţară, a declarat, Luni, că Ucraina aparţine Rusiei, a relatat agenţia de presă RIA, preluată de Reuters.

De asemenea, RIA l-a citat pe Medvedev spunînd că discuţiile de pace cu actuala conducere ucraineană sunt imposibile şi că orice nou Guvern ucrainean va trebui mai întîi să recunoască "noua realitate" de pe teren pentru ca discuţiile să aibă loc.

Medvedev a mai declarat că tensiunile dintre Washington şi Moscova sunt mai grave decît în timpul crizei rachetelor din Cuba din 1962. Oficialul rus a spus, totodată, într-o prelegere publică, că forţe speciale şi consilieri militari din SUA poartă deja un război împotriva Rusiei.

Totodată, Medvedev a anunţat că Moscova va da dovadă de reţinere, dar nu va uita, o referire la difuzarea pe reţelele sociale a unei discuţii între cîţiva ofiţeri germani de rang înalt avînd ca subiect livrarea de arme, mai precis rachete Taurus, Ucrainei.

Înregistrarea audio a acestei reuniuni în videoconferinţă între ofiţeri germani de rang înalt a fost difuzată Vineri pe reţelele sociale din Rusia.

În această conversaţie, participanţii vorbesc în principal despre ipoteza de a livra Kievului rachete Taurus cu rază lungă, de fabricaţie germană, despre ce ar fi necesar pentru ca forţele ucrainene să le poată utiliza pentru a lovi podul de peste strîmtoarea Kerci şi despre impactul lor eventual.

Sîmbătă, Berlinul a confirmat că înregistrarea este autentică şi că fusese ''interceptată''.
Conţinutul său este foarte stînjenitor pentru Germania, dat fiind că Berlinul refuză oficial să trimită rachete Taurus Kievului, invocînd riscul escaladării conflictului.