UCRAINA A INTRAT IN IARNA CU APROAPE 40% DIN STRUCTURA ENERGETICA DISTRUSA DE BOMBARDAMENTE

În aceste condiții, întreruperile în furnizarea de curent electric variază între 4 și 12 ore. Iar oamenii primesc sfaturi, ca să nu provoace noi pene, atunci cînd au din nou curent. Ar trebui întîi să aprindă lumina. După cîteva minte să folosească fierbătorul pentru ceai și abia după o jumătate de oră să dea drumul și mașinii de spălat. Pe front, operațiunile par să fi înghețat și ele odată cu venirea iernii, cu excepția notabilă a incidentelor care demonstrează cît de importantă e apărarea antiaeriană în acest război.

În regiunea Dnipro, din estul Ucrainei, trupele Kievului au doborît ieri un elicopter rusesc. De la începutul invaziei, acum aproape 10 luni, armata ucraineană ar fi eliminat 263 de astfel de aparate și 281 de avioane.

În sud, luptele par să fi pierdut din intensitate, dar rușii bombardează intens Herson, orașul din care s-au retras, în timp ce localnicii se luptă cu frigul.. 

Și Kievul se confruntă cu o iarnă grea și întunecată, după ce Rusia a lovit infrastructura energetică. Primarul Vitali Kliciko le-a transmis oamenilor să-și facă provizii în cazul unei noi întreruperi masive de curent. În ciuda lipsei de electricitate, apă și căldură, locuitorii capitalei ucrainene încearcă să ducă o viață cît mai normală: merg la muncă, ies la cafenea și chiar dansează la metrou.