”Tăt româncile îs fruncea”! Cele mai numeroase prostituate din Elveția sunt din România

Cunoscutul ziar britanic The Sun a realizat un amplu reportaj în Elveția, acolo unde industria sexului înregistrează profituri mari, iar un antreprenor a creat un site unde clienții care doresc să contacteze o prostituată trebuie să își lase date de identificare, scrie Adevărul.ro.

Jurnaliștii de la The Sun au mers în Geneva, al doilea oraș ca mărime din Elveția, ce atrage peste două milioane de turiști anual, mulți dintre ei în căutare de plăceri erotice.

Conform estimărilor, cifra de afaceri a industriei sexului în Elveția, unde prostituția este legală, se ridică anual la peste trei miliarde de euro.

”Elveția este țara unde prostituția este legală iar a plăti pentru sex este la fel de simplu ca a comanda un Uber”, scriu jurnaliștii de la The Sun.

Un antreprenor originar din Zurich s-a adaptat la cerințele pieței, creînd site-ul Saferchoice, unde clienții care doresc serviciile unei escorte trebuie să își creeze un cont și să își lase datele de identificare. Asta în primul rînd pentru a preveni cazurile de crime și agresiuni comise asupra prostituatelor din Elveția în ultimii ani.

Cei de la The Sun au mers și la un bordel unde cele mai multe angajate sunt din România. Clienții plătesc 100 de franci elvețieni pentru o partidă de 20 de minute de sex. Andreea, o tînără originară din România, le-a declarat jurnaliștilor de la The Sun: ”Clienții britanici sunt foarte politicoși și vorbăreți”.

Cătălina, managera din România a unui bordel din Geneva, le-a declarat jurnaliștilor britanici: ”Toate fetele care lucrează în Geneva sunt înregistrate legal. Acest lucru le oferă protecția Poliției în cazul în care apar probleme, iar ca rezultat a crescut și calitatea clienților”.

Conform estimărilor, în Elveția sunt cîteva zeci de mii de prostituate, iar peste 2.000 dintre ele sunt originare din România. Numai în orașul Zurich sunt înregistrate legal peste 5.000 de prostituate.

De exemplu, aproape jumătate dintre cele peste 150 de prostituate care lucrează legal pentru un bordel din localitatea elvețiană Oberbüren sunt din România, iar tarifele pornesc de la 140 de franci elvețieni.