Trump afirma ca Brexitul trebuie sa aiba loc in conditiile dorite de Johnson: ”Ar fi teribil să se urmeze o altă cale”

Preşedintele american Donald Trump a declarat, Marţi, la ONU, că ar fi „teribil” ca Marea Britanie să nu iasă din Uniunea Europeană aşa cum intenţionează prim-ministrul Boris Johnson, ale cărui planuri sunt contracarate de Parlament şi de Curtea Supremă, relatează AFP, potrivit agerpres. „Numai un om ca el poate reuşi”, a declarat Trump, referindu-se la Johnson, cu care s-a întîlnit în marja Adunării Generale a ONU. „Cred că o va face. Ar fi teribil să se urmeze o altă cale”, a adăugat Preşedintele american, referindu-se la subiectul Brexitului.

Curtea Supremă din Londra a considerat Marţi ilegală decizia lui Johnson de a suspenda Parlamentul pînă aproape de Brexit, o înfrîngere răsunătoare pentru prim-ministru, care a provocat noi apeluri la demisia sa.

Boris Johnson a dat asigurări mai devreme că planurile sale de a scoate ţara din UE pe 31 Octombrie merg înainte. „Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu ceea ce au decis judecătorii. Nu cred că este corect, dar vom merge înainte şi bineînţeles că Parlamentul va reveni”, a declarat el.