Trump a refuzat sa raspunda la intrebarile procurorilor la audieri

Donald Trump a refuzat, Miercuri, să răspundă întrebărilor procurorilor la audierea sub jurămînt într-o anchetă privind posibile fraude ale Trump Organization.

Susținînd din nou că este victima unei „vînători de vrăjitoare”, Trump a susținut, într-un comunicat, că a „refuzat să răspundă întrebărilor, în virtutea drepturilor și prerogativelor acordate de Constituția Statelor Unite tuturor cetățenilor”.

El a invocat al 5-lea amendament.

Fostul Președinte american a anunţat, în urmă cu două zile, că celebra sa reședință din Florida Mar-a-Lago, a fost percheziționată de Poliţia Federală (FBI).

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, este sub asediu şi a fost percheziţionată şi ocupată de numeroşi agenţi FBI", a declarat el într-un comunicat, pretinzînd că este supus unei "persecuţii politice".

Republicanul nu a indicat motivele acestei operaţiuni, dar un fost ofițer FBI spune că ar avea legătură cu documente din Arhivele Naționale, luate de Trump și duse la locuința sa, potrivit rawstory.com.