”Transnistria nu este Federatia Rusa! Exista un anumit contingent de 1,5-2 mii, dintre care 500-600 sunt rusi, iar restul sunt localnici”

Mykhailo Podoliak, consilier în cadrul  Preşedinţiei Ucrainei, a declarat că, în regiunile Odesa şi Viniţa, „totul este gîndit” în ceea ce priveşte apărarea, conducerea ucraineană înţelegînd riscurile legate de Transnistria. El a declarat acest lucru în cadrul teletonului de informare.

"Conducerea politică şi militară de vîrf a Ucrainei înţelege clar riscurile pe care Rusia le induce astăzi. Transnistria a fost întotdeauna văzută ca o rampă de lansare, de unde pot veni anumite riscuri pentru noi, pentru regiunile Odesa şi Vinnytsia", a spus Podoliak.

El a subliniat că în aceste zone „totul este gîndit” în ceea ce priveşte apărarea şi culegerea de informaţii.

"Dar Transnistria nu este Federaţia Rusă! Există un anumit contingent de 1,5-2 mii, dintre care 500-600 sunt ruşi, iar restul sunt localnici. Şi localnicii au fost integraţi în comunitatea europeană prin Moldova; s-au bucurat de beneficiile spaţiului deschis; se puteau muta prin Moldova, vindeau produse Moldovei”, a spus consilierul şefului PO. Prin urmare, în opinia sa, pentru Transnistria, implicarea activă în războiul din Ucraina va însemna izolarea totală.