TOATE SCENARIILE LUI RENATO USATÎI DUC LA PDM

Alegeri parlamentare anticipate vor avea loc anul viitor, pentru că va fi imposibil de ales şeful statului. De aceasta este convins liderul Partidului Nostru, primarul de Bălți Renato Usatîi. Acesta afirmă că, după alegeri, R. Moldova va fi guvernată de Partidul Nostru şi PSRM.

„Sunt sigur că vor fi alegeri anticipate în Septembrie-Octombrie 2016. Desigur, există două scenarii că se va alege un premier: primul scenariu prevede că va fi orice reprezentant din partea PDM, iar al doilea scenariu e că va fi numit chiar Vlad Plahotniuc (fostul prim-vicepreşedinte al PDM – n.r.). Premierul va fi numit către 29-30 Decembrie, cînd oamenii au mesele întinse de sărbători, cînd rudele de peste hotare sunt acasă, deoarece atunci oamenii nu vor ieşi să protesteze”,a spus Usatîi, citat de IPN, în cadrul Clubului de presă „Rezonanţa socială”.

Liderul Partidului Nostru a menţionat că scopul său astăzi e să se ajungă la alegeri anticipate. „Trei ani să stăm în opoziţie este exclus, chiar dacă premier ar ajunge Plahotniuc. Nu vor reuşi să se menţină la putere atîta timp. Dacă vor reuşi să aleagă premierul, atunci cu preşedintele nu le va merge”, a mai spus primarul de Bălți.

Renato Usatîi a menţionat că după alegeri ar putea face un fel de „parteneriat” cu Igor Dodon, ca să formeze împreună majoritatea parlamentară şi să guverneze împreună. „Dar aceasta nu înseamnă că nu vom putea, spre exemplu, să-l numim pe Andrei Năstase, de la Platforma DA, procuror general, nu înseamnă că nu am putea discuta cu Igor Boţan şi cu alţii din Platformă, acolo sunt şi oameni cu verticalitate”, a spus politicianul.

Articol preluat din Argumentul.info