TIRGUL UNIVERSITATILOR DIN ROMANIA, IN TREI ORASE DIN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 7-10 iulie va avea loc cea de-a XI-a ediție a Tîrgului Universităților din România, organizat de Federația Tinerilor Basarabeni. În cadrul evenimentului reprezentații centrelor universitare din România vor prezenta absolvenților de gimnaziu și de liceu din Republica Moldova ofertele educaționale pentru anul 2022-2023, transmite IPN.

La 7 și 8 iulie tîrgul va avea loc pe Aleea Clasicilor Români din Chișinău, între orele 09.00-16.00. În cazul în care timpul va fi ploios, evenimentul se va desfășura la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”.

La 9 iulie Tîrgul Universităților din România va avea loc la Bălți, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, la fel între orele 09.00 – 16.00. La Cahul evenimentul se va desfășura în data de la Universitatea „B.P. Hașdeu”, între orele 10.00 – 15.00.

În cadrul Tîrgului Universităților din România, absolvenții vor putea afla care este procesul de admitere la studiile preuniversitare și universitate din România din anul curent, care sînt ofertele academice ale instituțiilor de învățămînt din țara vecină, dar și care sînt activitățile de voluntariat în cadrul asociațiilor de studenți și elevi basarabeni din cele mai mari centre universitare din România.

Sursa: IPN