TIRAJUL BULETINELOR DE VOT LA ALEGERILE DIN CIRCUMSCRIPTIILE NR. 48 SI 50

Comisia Electorală Centrală a stabilit tirajul buletinelor de vot la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie pentru secțiile de votare din circumscripțiile electorale uninominale nr.48 și 50. Acesta reprezintă un număr total de 70 000 și, respectiv, 310 950 de exemplare.

Pentru secțiile de votare din circumscripția electorală nr.48 (or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender) vor fi repartizate, în mare parte, cîte trei mii de buletine pentru fiecare. În cazul secțiilor de votare din circumscripția uninominală nr.50 (la vest de Republica Moldova), buletinele de vot vor fi distribuite pornind de la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informaţiei prezentate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a celei acumulate de CEC. Însă numărul acestora nu va depăși cinci mii de buletine de vot pentru fiecare secţie de votare.

Toate buletinele de vot tipărite vor fi distribuite consiliilor electorale de circumscripție electorală uninominale, iar ulterior acestea vor fi expediate birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Pe 20 octombrie 2019 vor avea loc alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale nr.17, 33, 48 și 50. Aceasta după ce deputații Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic și Vladimir Plahotniuc și-au depus mandatele. Tirajele pentru celelalte două circumscripții urmează a fi stabilit.

Sursa: IPN