TINAR RETINUT PENTRU TENTATIVA DE VIOL INTR-UN PARC DIN CAPITALA

Un tînăr în vîrstă de 30 de ani a fost reținut, fiind suspectat că a încercat să violeze o femeie într-un parc din capitală. Suspectul nu este la prima abatere, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice, tîlhării, jafuri, furturi.

Potrivit Direcției de poliție a municipiului Chișinău, oamenii legii au fost sesizați de o femeie de 85 de ani, care a declarat că totul s-a întîmplat în timp ce se afla în Parcul Valea Trandafirilor. În timp ce se plimba prin parc, femeia a fost agresată de tînăr, iar prin constrîngere fizică, acesta a încercat să întrețină relații sexuale cu ea contra voinței. Tentativa a eșuat datorită faptului că a intervenit un trecător, iar suspectul a fugit într-o direcție necunoscută.

Urmare a măsurilor speciale de investigație, tînărul a fost reținut și plasat pentru 72 de ore în izolator. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vina.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru tentativă de viol, iar dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare pe un termen de la trei la cinci ani.

Sursa: IPN