Testele rapide antigen pentru detectarea COVID-19 sunt mai precise decit se credea

Testele rapide antigen efectuate acasă pentru detectarea COVID-19 sunt mai precise decît se credea şi sunt eficiente pentru a detecta persoanele care pot transmite cu uşurinţă COVID-19, potrivit experţilor de la University College London (UCL), relatează EFE, potrivit agerpres

În opinia cercetătorilor, persoanele al căror rezultat este pozitiv după efectuarea testului antigen (LFT) trebuie să „aibă încredere” în acest rezultat şi „să rămînă acasă”.

După declanşarea pandemiei la începutul anului 2020, aceste teste nu erau bine văzute, considerîndu-se că sunt mai puţin precise comparativ cu testele PCR, mult mai costisitoare şi care se realizează în laborator.

Autorităţile sanitare britanice recomandă efectuarea unui test PCR, după un rezultat pozitiv la testul LFT realizat acasă, pentru a confirma dacă este COVID-19.

Cercetarea, dată publicităţii a fost condusă de Irene Petersen, de la University College London.

Potrivit studiului, testele rapide antigen sunt 80% eficiente în detectarea infecţiei COVID-19 şi detectează în peste 90% din cazuri cînd o persoană este infectată.

Testele sunt „un instrument al sănătăţii publice foarte util” pentru a frîna răspîndirea bolii COVID-19, susţin experţii.

Aceste teste sunt utilizate pe scară largă acasă, la locul de muncă şi în şcolile britanice.