Televiziunea de stat din Rusia a difuzat un reportaj despre „beneficiile” pierderii unui fiu in razboi: O masina noua

Tatăl unui soldat rus ucis în Ucraina a fost filmat în garaj, alături de noua mașină a familiei, spunînd: „Alexei a visat să aibă o mașină albă, ca aceasta”. Scena face parte dintr-un reportaj difuzat de televiziunea rusă de stat Pervîi Kanal despre „beneficiile” de care au parte rudele militarilor care mor în războiul din Ucraina, relatează Hotnews.ro.

Jurnalistul BBC Francis Scarr a atras atenția asupra reportajului de la televiziunea rusă. El a publicat pe Twitter un fragment din acesta, alături de următorul mesaj:

„Aseară, televiziunea de stat rusă a difuzat un reportaj despre «beneficiile» neașteptate ale uciderii unui fiu în Ucraina. Poți cumpăra o Lada cu compensația pe care ți-o dă statul!”.

În imagini apar rudele militarului, care, precizează realizatorii reportajului, spun despre el că, ”la fel ca bunicii și străbunicii săi, a luptat împotriva fascismului”.

Apoi, tatăl lui este filmat în garaj, lîngă noua mașină a familiei. Potrivit televiziunii ruse, noua Lada a fost cumpărată cu ”ceea ce unii oameni numesc «bani de sicriu», dar care în mod oficial sunt o sumă fixă pentru familia decedatului”. Iar tatăl soldatului ucis „spune că Alexei a visat să aibă o mașină albă, ca aceasta”. ”Primul drum cu ea este la cimitir”, se mai precizează în reportaj.