Tablourile lui Johnny Depp s-au vindut cu peste 3,5 milioane de euro

Actorul american Johnny Depp a vîndut,Joi, o colecţie de tablouri pe care le-a creat de-a lungul anilor, reprezentînd portrete ale unor legende de la Hollywood şi din industria muzicii rock, cu aproximativ 3 milioane de lire sterline (peste 3,5 milioane de euro), prin intermediul unei galerii de artă din Marea Britanie, informează AFP, potrivit agerpres.

Johnny Depp a publicat, Joi, un mesaj, pe Instagram, în care a precizat că acele portrete, realizate pe baza unor imagini create pe computer, au fost puse în vînzare pe site-ul oficial al Castle Fine Art, o companie care administrează o reţea de galerii de artă din Regatul Unit.

Reprezentanţii companiei menţionate au declarat că acea colecţie de serigrafii, grupate sub titulatura „Friends and Heroes” („Prieteni şi Eroi”), reprezintă „o mărturie a celor pe care el (Johnny Depp – n.r.) i-a cunoscut foarte bine şi a celor care l-au inspirat”.

„Tablourile mele au făcut parte din viaţa mea, dar le-am păstrat pentru mine şi m-am limitat. Nimeni nu ar trebui să se limiteze niciodată”, a declarat starul hollywoodian, citat pe site-ul Castle Fine Art într-un comunicat.

Tablourile vîndute sunt portrete ale unor legende precum Bob Dylan, Elizabeth Taylor, Al Pacino şi Keith Richards.

Galeria a precizat că site-ul său oficial, unde 780 de loturi au fost scoase la vînzare, a fost copleşit din cauza numărului mare de cereri. Cumpărătorii au plătit sume diverse, inclusiv 17.800 de euro pentru un ansamblu de patru serigrafii înrămate împreună şi 4.700 de euro pentru o serigrafie individuală.

În acelaşi comunicat de presă, galeria britanică afirmă că tablourile realizate de Johnny Depp au un stil care se află „la intersecţia dintre pop-art şi street-art”, fiind un fel de „pop-art cu sentimente”, precizează BBC.

În Iunie, Johnny Depp a obţinut despăgubiri de 10 milioane de dolari într-un proces de defăimare pe care l-a intentat celei de-a doua soţii a lui, actriţa Amber Heard, de care starul hollywoodian a divorţat în 2017, după o căsnicie de doi ani. Amber Heard, în vîrstă de 36 de ani, a făcut recurs după pronunţarea acelei sentinţe.