„STRUŢOCĂMILĂ” POLITICĂ: Victor şi Viorel Ţopa preiau partidul lui Nicolae Chirtoacă pentru Platforma DA

Duminică, 13 decembrie 2015, la Palatul Sindicatelor din Moldova, va avea loc Congresul Extraordinar al Partidului Forța Poporului, condus de politologul Nicolae Chirtoacă. În cadrul forului, formațiunea se va transforma în „Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, în baza platformei civice, controlată de controversații oameni de afaceri condamnați în Moldova și refugiați la Frankfurt, Victor și Viorel Țopa. 

Unul dintre liderii Platformei, Andrei Năstase, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că „Platforma a examinat două posibilități – de a forma un partid nou sau de a edifica o nouă forță politică în baza unei formațiuni deja existente și a ales-o pe cea de a doua”.

Partidul Forța Poporului a fost fondat în anul 2013. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, formaţiunea a acumulat mai puțin de un procent din voturi. În acelaşi timp, ultimul miting desfăşurat de Platforma „Demnitate şi Adevăr” a fost un adevărat eşec. La manifestaţie au participat cîteva sute de persoane.

Ştire publicată de portalul informaţional Mesaj.md