STIRI DIN SPORT

Alexandrin Guțu a devenit vicecampion mondial Under 23

Luptătorul moldovean de stil greco-roman Alexandrin Guțu a devenit vicecampion mondial Under 23. În Spania el a trecut de indianul Sajan, kazahul Rassul Zhunis și ucraineanul Dmytro Vasetskyi. În ultimul act al categoriei de greutate 77 kg, elevul lui Roman Zgardan a fost învins de armeanul Malkhas Amoyan, campion mondial anul trecut și campion european anul curent printre seniori.

 

R. Moldova găzduieşte grupa de calificare pentru EURO 2023 de juniori

Republica Moldova găzduieşte, în perioada 19-25 octombrie, cea de-a 12 grupă de calificare pentru Campionatul European de juniori U17, ediția 2022-2023, a anunţat Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF). La competiție participă Naționalele de juniori U17 ale Germaniei, Slovaciei, Letoniei și Moldovei. „Meciurile din țara noastră vor avea loc pe stadioanele din Orhei (complexul sportiv raional) și Chișinău (Zimbru 2), iar intrarea pentru spectatori va fi liberă”, indică FMF. În meciul de debut fotbaliştii noştri au pierdut în faţa Germaniei cu scorul de 0-4.

 

Dumitru Celeadnic, pe lista recordurilor etapei a 4-a din Europa League

Portarul clubului de fotbal Sheriff Tiraspol, Dumitru Celeadnic, a fost inclus pe lista portarilor care au înregistrat cel mai mare număr de save-uri în etapa a 4-a a Ligii Europa. Goalkeeperul de 30 de ani a salvat 6 lovituri de la jucătorii Real Sociedad, la egalitate pe locul doi cu alți trei portari. Cele mai multe lovituri respinse, în cadrul turului, le-a avut portarul „Omoniei”, Francis Uzoho, într-un meci paralel al grupei. El a salvat 11 lovituri de la jucătorii lui Manchester United.

 

Înotătorii moldoveni au cîștigat nouă medalii la un turneu din Bulgaria

Trei înotători din Republica Moldova au cucerit cîte trei medalii la turneul internațional Burgas Open, a anunţat Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv. Potrivit sursei citate, la seniori s-a remarcat Egor Covaliov, care a devenit campion la 200 metri liber (1.54.16) și a ocupat totodată locul 3 la 100 metri liber (51.75) și la 100 metri fluture (58.22). La Under 17 cîte trei medalii, dintre care două de aur, au obținut Natalia Zaițeva și Xenia Brînza. La competiţia din Bulgaria au concurat sportivi din şapte țări.

 

R. Moldova și România vor juca un meci de fotbal amical

Echipele de fotbal ale României și Republicii Moldova se vor întîlni pe teren la Chișinău. Meciul este programat pentru 20 noiembrie, pe stadionul Zimbru. Suporterii români au lansat în acest context o campanie de promovare a amicalului, sub sloganul „Meciul unei națiuni”. România și Republica Moldova au jucat pînă în prezent doar în meciuri amicale. Primul dintre acestea a avut loc pe 1 iunie 1996, la București.