STARE DE URGENTA IN SANATATE PUBLICA IN TOATA TARA

Pînă la sfîrșitul lunii octombrie a fost instituită stare de urgență în sănătate publică pe teritoriul întregii țări.

Stare de urgență în sănătate publică pe tot teritoriul țării începînd cu data de 10 septembrie pînă pe 31 octombrie a fost instituit de Comisia Națională de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alla Nemerenco, după ședința CNSP.

Astfel, potrivit ministrului, accesul la evenimentele în aer liber, dar și cele în spațiu închis, a persoanelor cu vîrsta mai mare de 18 ani, se va face doar în baza schemei complete de vaccinare sau test anti-COVID-19.

„Accesul la evenimente se va face la prezentarea certificatelor de vaccinare împotriva virusului SARS Cov-2 cu schema completă, pe suport de hîrtie sau în format electronic și care este valabil dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, a precizat ministrul.

În cazul în care persoanele nu dețin certificatul de vaccinare, acestea vor trebui să prezinte un test negativ, fie PCR sau antigen.

Vor avea acces la aceste evenimente și persoanele care vor demonstra că au fost volbani de COVID în ultimele 180 de zile. Nemerenco a mai spus că în termen de cinci zile, ministerul Sănătății va veni cu noi acțiuni anti-pandemice.

Sursa: sputnik.md