Specialistii britanici spun ca pandemia o sa moara de frig in aceasta Iarna

Modelarea văzută de Guvern prezice scăderea infecțiilor fără a implementa restricțiile Planului B

Laburiștii au declarat că acum susțin reintroducerea instantanee a restricțiilor, indiferent că Sir Keir Starmer a spus că disputa asupra planului de respectat a fost „focalizarea greșită”, informează The Telegraph, citat de Moldova Suverană.

Profesorul Peter Openshaw, membru al Grupului consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent, a declarat că numărul cazurilor și acuzațiile de moarte sunt în prezent „inacceptabile”. El le-a sugerat persoanelor „să ia lucrurile în propriile mîini” și a spus la BBC Breakfast: „Nu așteptați neapărat politica guvernamentală”.

Cu toate acestea, Duminică infecțiile au scăzut sub 40.000 pentru prima dată în 12 zile, la 39.962. Numărul de decese a scăzut la 72.

Epidemiologii proiectează un val de Primăvară mai mic și astfel au modelat impactul restricțiilor Planului B în aprilie.

Dar au descoperit că chiar și atunci cînd măștile sunt obligatorii, fac afaceri de acasă și certificatele de vaccin sunt lansate în Primăvară, acestea vor servi doar pentru a amîna decesele pînă în Toamna următoare.

Profesorul Edmunds a declarat că Planul B poate fi totuși util în anul următor „pentru că vă cîștigă timp” pentru a spori absorbția vaccinării sau pentru a introduce noi medicamente. Cu toate acestea, el a avertizat că impactul nu va opri un focar ulterior.

„Dacă implementați temporar intervenții non-farmaceutice și apoi le ridicați, atunci efectul lor principal este de a întîrzia orice focar”, a spus el. „Puteți vedea acest lucru cel mai clar în scenariul cînd implementăm toate măsurile.”

”Guvernul face ceea ce trebuie”

Experții au afirmat că, dacă modurile au fost corecte, atunci nu va face nimic bine pentru a anunța restricții în acest stadiu și poate fi mai mare pentru imunitatea pe termen lung pentru a permite virusului să se dezvolte.

Paul Hunter, profesor de Medicină la Universitatea East Anglia, a declarat: „Există ocazii cînd întîrzierea este de facto neprețuită, totuși vine un grad în care restricțiile nu au nici o valoare, deoarece ai obținut cît de multă siguranță s-a putut, așa că vă treziți să-l plasați într-o anumită măsură în locul în care vă pierdeți imunitatea.

„Ceea ce sugerează modelarea este că, chiar și fără Planul B, ar trebui să anticipăm întotdeauna să vedem că numărul cazurilor va scădea destul de rapid în următoarele săptămîni. Dacă este corect, Crăciunul ar trebui să înregistreze cîteva dintre cele mai scăzute varietăți de cazuri de Covid de la sfîrșitul lunii Mai/începutul lunii Iunie, chiar și fără restricții suplimentare.

„Dacă este corect, atunci această situație cu privire la faptul dacă trebuie sau nu să ne blocăm este imaterială. Nu ar trebui și Guvernul face factorul potrivit”.

„În cele din urmă, Covid va deveni o altă cauză a răcelii comune. Odată ce ați fost vaccinat și ați avut infecția de cîteva ori, va fi aproape întotdeauna asimptomatică sau va avea simptome precum o răceală.”

Downing Street a insistat că poate exista totuși o capacitate de rezervă în cadrul NHS și restricțiile vor fi activate numai dacă se află sub „presiune semnificativă”.

Sunak a mai spus că o reîntoarcere a schemei de concediu „nu era în discuţii”, indicînd că nu va exista o blocare care să impună închiderea sistemului economic.

Cancelarul a adăugat că lansarea vaccinului a fost „cea mai bună linie de apărare împotriva nevoii de a se deplasa pentru a pune în aplicare orice restricții”.