SONDAJ
Dacă duminica ar avea loc parlamentarele, doar patru partide ar accede în legislativ, iar PSRM ar obține cele mai multe voturi
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare anticipate, doar patru partide ar accede în Legislativ, iar PSRM ar obține cele mai multe voturi ale cetățenilor. Sînt datele prezentate în Barometrul Electoral – ediția de august, realizat de compania IData.
Astfel, peste 37 la sută din alegătorii deciși au spus că și-ar da votul pentru socialiști, pe locul doi s-a clasat PAS cu 26,3%, urmat de PP “Șor” cu 10,3 la sută, iar cea de-a patra formațiune care ar intra în Parlament este „Partidul Nostru” cu 9,8%. Celelalte partide rămîn în afara Legislativului.
La sondaj au participat 1177 de persoane din 77 de localități. Studiul a fost realizat în perioada 20 august – 3 septembrie, marja de eroare fiind de 2,8%.
Dacă duminica ar fi organizate alegerile parlamentare anticipate, PSRM ar obține 45 de mandate, iar PAS – 32
PSRM și-ar crește numărul de mandate în Parlament, în cazul unor alegeri legislative.
Potrivit rezultatelor prezentate astăzi în studiul socio-politic Barometrul Electoral – ediția august, realizat de iData, PSRM ar obține 45 de mandate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.
Potrivit rezultatelor sondajului, în Parlament vor accede patru formațiuni politice: PSRM cu 45 de deputați, PAS – cu 32 și Partidul Nostru și Partidul Șor – cu cîte 12 mandate. Celelalte partide nu ar atinge pragul electoral de 5%.
Sondajul a fost efectuat în perioada 20 august – 03 septembrie, pe un eșantion de 1177 de persoane.
Republica Moldova trebuie să fie stat prezidențial, spun 42,7% din cetățeni
Cei mai mulți cetățeni consideră că Republica Moldova trebuie să fie stat prezidențial. De această părere sînt 42,7 la sută din respondenți, care au participat la Barometrul Electoral – ediția de august, realizat de compania IData.
Totodată, aproape 35% spun că țara noastră trebuie să rămînă stat parlamentar, iar 5,2% – semi-prezidențial.
Aproape două la sută din cetățeni și-ar dori ca în Republica Moldova să fie dictatură, iar mai puțin din 1% – monarhie. Ceilalți respondenți nu au știut sau nu au dorit să răspundă la această întrebare.
La sondaj au participat 1177 de persoane din 77 de localități. Studiul a fost realizat în perioada 20 august – 3 septembrie, marja de eroare fiind de 2,8%.
Sursa: a-tv.md