SONDAJ: IGOR DODON SI PSRM, IN FRUNTE

Liderul PSRM, Igor Dodon, continuă să fie primul în sondajele de opinie la capitolul Alegerilor Prezidențiale. Astfel, pentru acesta ar vota cei mai mulți dintre repondenții participanți la un sondaj realizat de CBS Axa.

Potrivit sursei, la întrebarea cu cine dintre candidații înscriși în cursa electorală ați vota, participanții la sondaj au răspuns astfel:

Igor Dodon - 23,3%

Maia Sandu - 7,9%

Andrei Năstase - 7,7%

Marian Lupu - 7,6%

Ceilalți candidați nu au reușit să treacă de 3% în opțiunile respondenților.

De menționat că Igor Dodon se poziționează pe primul loc și la întrebările deschise adresate respondenților. În cazul celorlalți candidați situația se schimbă ușor. Astfel, la întrebarea pe cine ați dori să vedeți în fruntea statului respondenții au răspuns după cum urmează:

Igor Dodon - 19%

Andrei Năstase - 7,4%

Maia Sandu - 6,7%

Marian Lupu - 6,6%

Renato Usatîi - 5,7%.

***

Un sondaj făcut de CBS-Axxa, la comanda IDIS Viitorul îl plasează în fruntea clasamentului pe Partidul Socialiștilor, urmat de trei formațiuni care se află practic la egalitate - PD, PN și Partidul Demnitate și Adevăr. Totodată, printre partidele care ar depăși pragul electoral sînt și PAS, condus de Maia Sandu și PCRM.

În fruntea clasamentului se află PSRM cu 20,1%. Acesta este urmat de PD cu 7,6%, PN cu 7,5% și PDA cu 7,2%. Totodată, Partidul Acțiune și solidaritate ar avea 5,6%, PCRM - 4,1%.

PLDM este cptat cu 0,4%, iar partidul liberal 1,8%. Formațiunea condusă de către ex-premierul Iurie Leancă ar avea doar 2,2%.

Aproape 20% din respondenți nu au răspuns la întrebări.

Dacă îi scoatem pe cei indeciși, în fruntea clasamentului se află PSRM, cu 35,2% din respondenți.

În urma lor vine PD (13,3%), PN (13,1) și PDA (12,7%).

Urmează PAS cu 9,8%, PCRM cu 7,2%, PPE;M cu 3,9% și PL cu 3,1%.

Victoria DUMBRAVĂ (agora.md)