Sîmbătă, invadatorii ruși au mai ocupat un sat în regiunea Doneţk

Rusia a anunţat, Sîmbătă, că forţele sale au cucerit un sat în regiunea Doneţk, în Estul Ucrainei, în timp ce Moscova continuă să avanseze încet pe cîmpul de luptă, informează AFP.

Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele sale au "eliberat satul Sokil", la circa 30 de kilometri Nord-Vest de oraşul Doneţk, capitala regiunii omonime a cărei anexare este revendicată de Moscova din Septembrie 2022.

Forţele ruse, care profită de dificultăţile Armatei ucrainene în a-şi completa efectivele şi a obţine mai multe arme şi muniţii din partea Occidentului, ocupă cu paşi mici teren în Ucraina. Kievul consideră că cele mai grele lupte au loc în prezent în regiunea Doneţk.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a reiterat principala condiţie pentru pace: retragerea trupelor ucrainene din regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. Pe lîngă retragerea forţelor Kievului din cele patru regiuni, trebuie îndeplinite şi alte condiţii, care pot face obiectul unor discuţii detaliate în cadrul unei "posibile activităţi comune", a adăugat Vladimir Putin, în timp ce îl primea pe prim-ministrul ungar Viktor Orban, pe care el a pretins că îl vede ca pe un reprezentant al Uniunii Europene, în pofida dezminţirii Bruxellesului.

Ungaria consideră Preşedinţia semestrială a Uniunii Europene drept o misiune de pace, a declarat premierul Viktor Orban, în timp ce UE a respins imediat iniţiativa sa şi a subliniat că premierul Ungariei nu o reprezintă ca negociator cu Kremlinul.