SLOVACIA RECONFIRMA SPRIJINUL PENTRU PARCURSUL EUROPEAN AL REPUBLICII MOLDOVA

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Președinta Republicii Slovace, Zuzana Čaputová, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău. Scopul vizitei este de a reconfirma sprijinul Slovaciei pentru modernizarea Republicii Moldova și aprecierea pentru efortul cetățenilor noștri de a oferi adăpost zecilor de mii refugiați ucraineni, goniți din case de războiul din țara lor.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit Zuzana Čaputová pentru ajutorul umanitar oferit țării noastre pentru gestionarea fluxului de refugiați. Totodată, cele două șefe de stat au chemat împreună la restabilirea păcii în Ucraina. Președinta Maia Sandu a mulțumit și pentru asistența pentru dezvoltare, oferită țării noastre de Slovacia, dar și pentru decizia de a sprijini cererea de aderare la UE, depusă de Moldova la 4 martie.

„Am discutat, de asemenea, planurile noastre de a transforma Republica Moldova într-o țară rezilientă, sigură și prosperă, fără corupție, cu o justiție corectă și cu instituții funcționale. Slovacia rămîne un stat partener de încredere al Republicii Moldova. Vrem să dezvoltăm buna cooperare dintre țările noastre, dar pentru asta avem nevoie de pace”, a afirmat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Sursa: presedinte.md