SITUATIA DIN REGIUNE SI AGENDA BILATERALA, DISCUTATE DE PRESEDINTA MAIA SANDU CU MINISTRUL PENTRU AFACERI EXTERNE, UE SI COOPERARE AL REGATULUI SPANIEI

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit astăzi cu ministrul pentru Afaceri Externe, UE și Cooperare al Regatului Spaniei, José Manuel Albares Bueno, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău. Discuția s-a axat pe situația de securitate din regiune, ca urmare a războiului din Ucraina, impactul acesteia asupra Republicii Moldova și pe agenda bilaterală.

Ministrul spaniol de Externe a declarat că țara sa sprijină aspirația europeană a Republicii Moldova. Președinta Maia Sandu a spus că, în această perioadă grea, scopul autorităților este să asigure stabilitatea în țară și securitatea cetățenilor. Șefa statului a subliniat totodată că, pentru a-și putea realiza obiectivele de dezvoltare trasate, Republica Moldova mizează inclusiv pe sprijin internațional. De asemenea, Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de Spania pentru refugiații din Ucraina și care urmează să ajungă în această săptămînă la Chișinău.

Sursa: presedinte.md