SEFA STATULUI A PARTICIPAT LA INAUGURAREA UNUI PROIECT DE EFICIENTA ENERGETICA LA LICEUL DIN HOLERCANI, DUBASARI

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost astăzi într-o vizită de lucru în localitatea Holercani, raionul Dubăsari, unde au fost prezentate rezultatele proiectului de sporire a eficienței energetice a liceului din localitate.

Cu ajutorul Uniunii Europene și al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care a efectuat lucrările de renovare, clădirea liceului este izolată termic, au fost înlocuite ușile și ferestrele, iar panourile fotovoltaice acoperă integral necesitățile de energie electrică ale instituției. A fost redus semnificativ consumul de electricitate al liceului și au fost create condiții mai bune de studii și de muncă pentru elevi și profesori.

În context, Președinta Maia Sandu a spus că asigurarea securității energetice este o prioritate a guvernării. „Investițiile în eficiența energetică a clădirilor publice, a caselor și a întreprinderilor ne vor ajuta să diminuăm costurile pentru resursele energetice, dar și să răspundem provocărilor de mediu, tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Mă bucur că, datorită partenerilor noștri de dezvoltare, proiecte similare sînt realizate în zeci de localități ale țării, urmînd să schimbe în bine viața a mii de oameni”, a menționat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului le-a mulțumit locuitorilor din Holercani pentru că au contribuit și ei ca acest proiect să fie realizat. „Acesta este un exemplu de implicare comunitară foarte bun, pentru că toți copiii din Republica Moldova merită condiții mai bune de studii”, a conchis Președinta Maia Sandu.

Sursa:presedinte.md