SECURITATEA ENERGETICA A RM ABORDATA LA BRUXELLES IN CADRUL UNEI INTREVEDERI DE NIVEL INALT

Delegația Republicii Moldova la Bruxelles, condusă de prim-ministrul Natalia Gavrilița, a participat la o întîlnire de nivel înalt în cadrul căreia a fost abordată în detalii problema securității energetice la nivel global și în mod special cea locală.

În aceeași ordine de idei, a fost precizat faptul că Republica Moldova apreciază mult lansarea dialogului energetic de nivel înalt cu Uniunea Europeană, lucru care va ajuta la evitarea pe viitor a crizelor în sectorul energetic, dar și la identificarea nevoilor de asistență și de consolidare a capacităților țării noastre de aprovizionare cu gaze naturale.

În discursul adresat oficialilor europeni, șefa Executivului de la Chișinău a subliniat faptul că integrarea țării noastre pe piața energetică este o preocupare majoră a guvernării.

„Sîntem recunoscători pentru susținerea oferită în mod constant Republicii Moldova în promovarea independenței și securității energetice. E adevărat că dependența ridicată de importurile de gaze și de energie electrică are drept consecință un nivel scăzut de securitate a aprovizionării, plasînd țara noastră printre cele mai vulnerabile din lume. Iată de ce, eforturile Cabinetului de miniștri pe care-l conduc sînt focusate pe diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze și reformele necesare pentru integrarea Republicii Moldova pe piaţa europeană de energie. Sîntem pentru relații de colaborare în sfera energiei predictibile atît cu partenerii noștri din est cît și cu cei din vest”, a punctat Natalia Gavrilița.

Sursa: gov.md