Sectorul Mariinka este noul punct fierbinte în războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Pînă în ziua de Vineri, Armata rusă a efectuat circa 100 de atacuri în ultimele 24 de ore pe frontul din Estul Ucrainei, dintre care aproape jumătate în sectorul Mariinka, un nou "punct fierbinte" împreună cu zona Avdiivka, a declarat Armata ucraineană vineri, potrivit AFP.

”Inamicul a făcut 43 de încercări de a străpunge apărarea trupelor noastre în zona Mariinka, situată în regiunea Doneţk”, precizează Statul Major ucrainean în buletinul său cotidian de Vineri dimineaţă.

Oraşul Mariinka, în totalitate distrus, a fost preluat sub control în Decembrie de către Armata rusă. De atunci, frontul a fost în mare parte îngheţat în zonă, dar în ultimele zile Moscova şi-a intensificat atacurile spre Vest.

Statul Major menţionează localităţile Novomihailovka şi Pobeda, un sat a cărui cucerire a fost revendicată Joi de Armata rusă, la cîteva zile după ce a cucerit oraşul Avdiivka, după luni de lupte sîngeroase.

"Nu ne concentrăm doar pe direcţia Avdiivka, căci avem un alt punct fierbinte, în primul rînd, avem direcţia Mariinka", a indicat, Joi seara, Dmitro Lîhovii, purtător de cuvînt al Comandamentului operativ pentru această zonă.

"Atît în sectorul Avdiivka, cît şi în sectorul Mariinka, soldaţii noştri au restabilit mai multe poziţii şi, în special, în direcţia Avdiivka, unde în jur de 12 de ocupanţi ruşi s-au predat sau au fost capturaţi de către militarii noştri", a precizat el.

Statul Major ucrainean consemnează 16 atacuri în direcţia Bahmut şi 14 în sectorul Lîman.
Forţele aeriene ucrainene au anunţat distrugerea a 23 din cele 31 de drone Shahed, de concepţie iraniană, lansate de Rusia împreună cu şase rachete în cursul nopţii trecute asupra mai multor oraşe din Sudul Ucrainei, între care Odesa, unde trei persoane au fost ucise.

Armata ucraineană, lipsită de muniţii şi de ajutor occidental, se confruntă cu o situaţie "extrem de dificilă", a recunoscut însuşi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce Sîmbătă se împlinesc doi ani de la declanşarea invaziei pe scară largă de către Rusia în Ucraina.