Scholz este convins ca Germania trebuie sa fie pregatita pentru o escaladare a crizei din Ucraina

Germania trebuie să fie pregătită pentru o escaladare a crizei din Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, la o conferință de la Berlin, informează mediafax.

Vorbind la o conferință, la Berlin, găzduită de ziarul Suddeutsche Zeitung, Olaf Scholz a declarat: „Avînd în vedere evoluția războiului și eșecurile vizibile și crescînde ale Rusiei, trebuie să fim pregătiți pentru o escaladare”.

Aceasta ar putea include distrugerea infrastructurii, a adăugat el.

De asemenea, Scholz a declarat că recenta sa călătorie în China a meritat, deoarece a permis ambelor țări să împărtășească poziția lor comună împotriva utilizării armelor nucleare.

Anterior, Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la cetățenii săi să economisească energia, în contextul în care atacurile neîncetate ale Rusiei au înjumătățit capacitatea energetică a țării.

Autoritățile au declarat că milioane de ucraineni, inclusiv în Capitala Kiev, s-ar putea confrunta cu întreruperi de energie electrică cel puțin pînă la sfîrșitul lunii Martie, din cauza atacurilor cu rachete.

Atacarea de către Rusia a instalațiilor energetice ucrainene urmează unei serii de eșecuri pe cîmpul de luptă care au inclus retragerea din orașul Herson din Sudul țării.