Saptamina viitoare va fi decisiva pentru ofensiva rusa de la Severodonetk

Săptămîna viitoare va fi decisivă pentru eforturile Rusiei de a lua oraşul Severodoneţk, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului, citat de oficiali ucraineni.

Ministrul adjunct al Apărării ucrainean, Hanna Maliar, a declarat că Rusia a stabilit ca termen limită data de 26 Iunie pentru ca forţele sale să ajungă la graniţa administrativă a regiunii Lugansk, „ceea ce probabil va duce la intensificarea eforturilor de a prelua controlul deplin asupra Severodoneţk şi de a se deplasa spre Vest către” graniţă”, a spus ISW.

Institutul a mai spus că rapoartele guvernatorului de la Lugansk conform cărora ruşii controlau tot Severodoneţk, în afară de zona industrială, au fost „prima confirmare explicită ucraineană că forţele ruse controlează tot Severodoneţk, cu excepţia fabricii Azot”.

„Forţele ruse vor continua probabil eforturile de a curăţa uzina Azot şi de a finaliza operaţiunile de încercuire la Sud de Severodoneţk şi Lysychansk prin preluarea autostrăzii T1302 Bakhmut-Lysychansk”, a spus ISW.