SANDU SI PAS, VIITOARELE MARI PROBLEME ALE MOLDOVENILOR

Aroganți, disprețuitori și incompetenți

Majoritatea confortabilă a PAS din viitorul Parlament și președinta Maia Sandu, avînd sprijinul declarat al oficialilor și sponsorilor occidentali, vor recurge la abuzuri neînchipuite de mulți acum. Singura lor problemă e că nu au majoritatea legală de a modifica/schimba Constituția. Veți vedea că vor găsi soluții. Au deja experiență în sfidarea perversă și grosolană a Constituției. Unul dintre obiectivele încă neasumate oficial este acela de a transforma Țara în republică prezidențială. Este marele vis al Maiei Sandu! Ea nu se simte confortabil cu majoritatea parlamentară foarte rafinat și costisitor ”achiziționată”, iar asta pentru că vrea Puterea absolută pentru EA. Deputații EI îi vor satisface orice moft anticonstituțional. Cu perversitate, au transformat-o într-un fel de icoană pentru a avea libertatea să-și facă de cap.

Ea de mult se crede o icoană, iar cei din PAS au început și ei să se creadă un fel de arhangheli inaccesibili ”prostimii”. Îmi e greu să cred că occidentalii din umbra lor nu le-au studiat profilurile dominate de aroganță, incompetență, dispreț pentru oricine nu-i de acord cu ei, suficiență, demagogie și aviditate de Putere cu vădite implicații clinice. Personalitățile lor sunt croite, totuși, pe fondul subconștient al acelor moldoveni parveniți, rămași încremeniți în ”proiectul rural de cea mai declasată specie”. Tocmai asta nu au înțeles susținătorii și finanțatorii lor occidentali, la fel ca și în cazul lui Filat, de exemplu! I-au inclus în ”proiectul lor fals proeuropean” convinși fiind că vor fi executori docili în planul legislativ dorit de Corectitudinea Politică.

Ca și în cazurile lui Filat și Plahotniuc, vor avea surprize în ceea ce-i privește pe Sandu și cei din PAS, dar și din partea moldovenilor manipulați care, chiar dacă tîrziu, se vor dezmetici cînd vor simți pe pielea lor la ce experimente vor fi supuși. De cînd a devenit președintă, Sandu, sfătuită de sponsorii ei germani și de ceilalți oficiali occidentali, nu a livrat nimic concret poporului, ci doar alegeri anticipate, cîteva întrevederi oficiale cu caracter electoral și promisiunea cu ajutoare financiare occidentale. Chiar dacă unii nu vor s-o recunoască, în toată campania electorală, aceste ajutoare financiare externe au fost invocate de către înalți oficiali occidentali sub forma unui rafinat șantaj, adică ”vă dăm bani dacă votați PAS!”

Repet pentru că o să vă convingeți: Misiunea Maiei Sandu și a PAS nu este ”prosperitatea moldovenilor și a Țării”, ci emiterea unor legi dorite de Occident, legi care să se supună directivelor Corectitudinii Politice. Rostul acestor legi este de a nemulțumi Biserica Rusă și, implicit, Rusia. Astfel, se dorește ca Republica Moldova să devină o carte de schimb ori un element de negociere sau presiuni asupra Rusiei. Abia atunci veți vedea cum or să apară tensiuni și între Republica Moldova și Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia, Țări membre ale UE!

Mă opresc deocamdată aici, dar vă asigur că, în curînd, vă veți convinge că ”elitiștii cu pretenții aristocrate”, Sandu și cei din PAS, sunt, în fond, niște persoane căpătuite, parvenite și frustrate. Subconștientul lor nu este dominat de studiile făcute, de experiențele lor ”de ochii lumii”, ci de chinuitoarea amintire a dușmăniilor țărănești primitive din copilărie și a ziarului folosit pe post de hîrtie igienică!

Mihai CONȚIU

 

P.S. Sponsorii lor occidentali cred că au jucat strategic alegîndu-i după ce au devenit deja milionari, gîndindu-se că nu vor mai fura după ce ajung la Putere. Istoria se va repeta, cu alți actori și cu noi scenarii, iar moldovenii vor rămîne tot așa de prigoniți.