S-A LANSAT GRUPUL DE PRESĂ ON-LINE REALITATEA

Grupul de presă on-line „Realitatea” s-a lansat azi, 10 martie, pe piaţa din Republica Moldova. „Realitatea” este o platformă media de utilitate publică, care încorporează mai multe platforme de conţinut – www.realitatea.md, www.golos.md, www.bani.md, www.stireata.md, www.topmedia.md, www.kankan.md.

Directorul general Dumitru Ţîra a declarat pentru IPN că toate aceste platforme sunt dedicate publicului din Moldova, dar şi moldovenilor de peste hotare, iar modul în care au fost concepute constituie „un omagiu adus jurnalismului moldovenesc, o strigare a jurnalismului corect şi profesionist, realizat de către un grup de tineri cu experienţă în domeniul jurnalismului on-line, care vor să exprime şi să arate realitatea aşa cum este”. Echipa grupului on-line „Realitatea” este formată din jurnalişti tineri şi talentaţi, care îşi asumă principiile deontologice şi valorile jurnalismului modern, a mai spus directorul.

Obiectivul grupului este crearea „Lumii Realitatea” şi atragerea în această lume a tuturor reprezentanţilor societăţii, prin transformarea lor în participanţi activi, consumatori şi constructori ai modernizării Moldovei. Principala platformă a grupului este site-ul de ştiri www.realitatea.md, care are misiunea de a prezenta, în regim non-stop, cele mai importante ştiri din diverse domenii de interes pentru societate.

www.golos.md este platforma de ştiri în limba rusă, care vine să completeze oferta redusă de informaţii în spaţiul alolingv al pieţei media din Moldova. Portalul de ştiri economice şi de business www.bani.md este o necesitate stringentă în Republica Moldova, avînd în vedere insuficienţa publicaţiilor specializate în acest domeniu. www.kankan.md este primul tabloid on-line din Moldova, care îşi propune să ofere publicului informaţii interesante şi captivante din culisele vieţii vedetelor, politicienilor şi ale altor persoane publice din ţară şi de peste hotare. Pentru prima dată, moldovenii vor avea şi o platformă pe care vor putea să creeze singuri ştiri. Pentru că fiecare moldovean, oriunde ar fi, are dreptul la opinie şi dreptul de a-şi expune nemulţumirile, a fost creată şi platforma www.stireata.md.

www.topmedia.md este un agregator de ştiri. Pe acest site, utilizatorii vor putea urmări toată presa în limbile romînă şi rusă din ţara noastră. Aici vor fi publicate şi ştiri despre media, pentru aducerea în zona de transparenţă a instituţiilor de presă din Moldova şi dezbaterea activităţii acestora.

„Realitatea” îşi propune să ajungă cel mai influent grup on-line de pe piaţa din Republica Moldova.

Sursa: IPN