S-a intimplat in Franta: Drapelul UE a fost inlaturat de pe Arcul de Triumf din Paris

Un drapel de mari dimensiuni al Uniunii Europene, montat pe Arcul de Triumf din Paris pentru a marca preluarea de către Franţa a Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE, a fost înlăturat după ce a cauzat indignarea liderilor de dreapta francezi, inclusiv a celor extremişti, relatează Duminică Reuters.

”A fost prevăzut ca drapelul să fie dat jos în această Duminică, nu stabilisem un moment exact”, a declarat secretarul de stat pentru Afaceri Europene Clement Beaune, care anunţase Vineri că drapelul va rămîne pe Arcul de Triumf pentru ”cîteva zile”.

El a respins ideea că Guvernul francez ar fi luat această decizie în urma presiunilor liderei extremei drepte Marine Le Pen, care Sîmbătă a afirmat că se va adresa Consiliului de Stat în vederea înlăturării drapelului.

”Guvernul a fost nevoit să dea jos drapelul UE de pe Arcul de Triumf, o frumoasă victorie patriotică la începutul lui 2022”, a spus Le Pen Duminică.

”Nu am cedat, nu a existat nici o schimbare de plan. Îmi asum deplin faptul că destinul Franţei este în Europa”, a reacţionat Clement Beaune. Acesta a adăugat că Marine Le Pen şi alţi lideri greşesc cînd susţin că drapelul UE a luat locul celui al Franţei, întrucît acesta din urmă nu este expus în mod permanent pe Arcul de Triumf.