Rusia trage in teritoriile ocupate sub pavilion fals si aduna rezerve in Zaporoje

Ocupanţii ruşi adună rezerve în Zaporoje din cauza unei contraofensive de succes a Forţelor Armate ale Ucrainei. În acelaşi timp, invadatorilor le lipsesc resursele necesare pentru a avansa în Severodoneţk. Acest lucru este menţionat în raportul ISW. "Artileria rusă retrasă, combinată cu unităţile de infanterie probabil mici, rămîne insuficientă pentru a avansa  în Severodoneţk.

Trupele ruse au continuat să se pregătească pentru atacul asupra Slaviansk, la Sud-Est de Izyum şi la Vest de Lyman", se arată în raport. Potrivit analiştilor, ocupanţii sunt concentraţi pe întărirea poziţiilor defensive de-a lungul direcţiei de Sud, din cauza recentelor contraatacuri de succes ale trupelor ucrainene de-a lungul graniţei regiunii Herson-Mykolayiv. Ruşii mută întăririle în direcţia Zaporojie.

„Este probabil ca trupele ruse să efectueze bombardamente de artilerie sub pavilion fals (ucrainean) pe teritoriul controlat de Rusia pentru a înăbuşi sentimentul ucrainean, pentru a încuraja mobilizarea şi a crea ostilitate în rîndul localnicilor faţă de Forţele Armate ale Ucrainei”, au spus analiştii.