Rusia si Ucraina ar pregati un schimb masiv de prizonieri, potrivit lui Erdogan

Rusia şi Ucraina au ajuns la un acord în vederea efectuării unui ”schimb de 200 de prizonieri”, anunţă Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la postul public american de televiziune PBS, relatează AFP, potrivit news,ro.

”Două sute de prizonieri urmează să fie schimbaţi în curînd, în urma unui acord între părţi”, a declarat şeful statului turc, apreciind că este vorba despre un progres ”semnificativ” în acest război.

Erdogan nu a oferit alte detalii cu privire la acest acord şi nici la persoanele vizate – civili sau militari – în acest interviu, pe care l-a oferit în turcă.

Recep Tayyip Erdogan, care s-a întîlnit cu omologul său rus Vladimir Putin săprtămîna trecută la Samarkand, la un summit OCS în Uzbekistan, consideră că liderul de la Kremlin vrea să termine cît mai repede cu acest război.

Şeful statului turc, care a reuşit să-şi păstreze legăturile cu Moscova şi Kievul după invazia rusă a Ucrainei, la 24 Februarie, şi-a oferit cu regularitate medierea în acest război şi repetă că ”trebuie să se ajungă la un acord care să satisfacă pe toată lumea”.