Rusia se concentreaza pe razboi, mai degraba decit pe diplomatie

Rusia se concentrează acum asupra războiului şi va fi de acord cu o încetare a focului doar atunci cînd va fi la un pas de înfrîngere în războiul împotriva Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, potrivit Ukrinform.

„Suntem de acord că o încetare a focului este necesară, dar vă garantez 100% că atunci cînd Rusia va fi de acord cu o încetare a focului, va fi momentul în care va fi la un pas de înfrîngerea sa în război. Şi vor fi de acord cu încetarea focului cu singurul scop de a scăpa de înfrîngere, iar înainte de asta războiul va continua", a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, în cadrul unui briefing după participarea sa la Forumul Economic Mondial.    

Kuleba a adăugat că Kievul salută cu sinceritate orice eforturi care duc la o soluţie diplomatică.   

În acelaşi timp, ministrul a subliniat că, avînd în vedere situaţia de pe teren şi o analiză a deciziilor Kremlinului, Rusia se concentrează pe război, mai degrabă decît pe diplomaţie.     

Kuleba a declarat anterior, la 25 Mai, că Ucraina nu va face nici o concesie lui Putin, deoarece strategia de pacificare a acestuia din 2014 pînă la începutul invaziei la scară largă a eşuat deja şi nu are nici o şansă de succes în viitor.