Rusia ca Stat mafiot in raport cu lumea civilizata

”Putiniștii” moldoveni sabotori sunt mai presus de lege?

Mihai CONȚIU

Luni, 28 Martie, pe site-ul Dumei de Stat a Rusiei, a fost publicat un proiect de lege prin care ”se propune recunoaşterea drept compatrioţi a tuturor celor care vorbesc limba rusă”, conform TASS. Proiectul a fost înaintat de către Konstantin Zatulin (Partidul Rusia Unită), prim-vicepreşedintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică şi relaţiile cu compatrioţii.

Citiți și vă minunați, cu revoltă, de paranoia agresivă rusească: Potrivit demersului legislativ, „proiectul de lege elimină deficienţele unei interpretări nerezonabil de largi a conceptului cheie de compatriot”. În special, se propune recunoaşterea drept compatrioţi a persoanelor care „cunosc limba rusă (...), pe cei ai căror strămoşi direcţi s-au născut sau au trăit pe teritoriul Federaţiei Ruse”. „Acest lucru ţine cont de faptul că, în ultimii 30 de ani de la prăbuşirea URSS, a crescut o nouă generaţie de compatrioţi care nu aveau cetăţenia URSS. În acest sens, legătura cu cetăţenia URSS a fost exclusă din definiţia conceptului de compatriot”. Totodată, proiectul de lege propune revizuirea listei popoarelor care „locuiesc istoric” pe teritoriul Rusiei. În special, lista include reprezentanţi ai popoarelor belaruse şi ucrainene, reprezentanţi ai popoarelor indigene.

Ați priceput încotro bate agresivitatea rusească și prin acest proiect legislativ? Chestiunea cu acordarea cetățeniei ruse datează de prin 2018, cînd Duma de Stat a elaborat o lege în virtutea căreia ”președintele rus determină categoriile de cetățeni care, în scopuri umanitare, pot primi cetățenia rusă în regim de urgență”. Potrivit acestei inițiative, ”președintele Federației Ruse trebuie să aibă posibilitatea de a lua ”măsuri necesare pentru ajutorarea [rusofonilor] din țările unde există probleme”. ”Astfel de probleme sunt acute în mod particular în Ucraina, acolo unde foștii noștri compatrioți au devenit ostaticii aventurierilor politici de la Kiev și victime ale unui război civil”, a spus, în 2018, președintele de atunci al Dumei de Stat.

Se știe că pretextul apărării cetățenilor ruși din afara granițelor a fost folosit ca argument pentru a justifica anexarea Crimeii în 2014, după îndepărtarea de la putere a lui Viktor Ianukovici. Argumente similare, legate de protecția compatrioților, au fost folosite de Moscova și mai înainte, în 2008, cînd trupele ruse au intrat în Osetia de Sud pentru, aparent, protecția cetățenilor ruși din această regiune aparținînd unui stat suveran, recunoscut de către ONU. Adițional, vă reamintim că reforma Constituției ruse din 2020 a revizuit, cu nerușinare agresivă și mincinoasă, istoria celui de-Al Doilea Război Mondial. Declarînd Rusia drept succesoare a fostei URSS, a introdus ”dreptul de a interveni, la nivel internațional, în apărarea compatrioților ruși și interzicerea discuțiilor despre restituirea teritoriilor revendicate de Rusia de la alte Țări”.

În proiectul de lege dat publicității pe data de 28 Martie 2022, în care, atenție!, se mai vorbește și despre revizuirea listei popoarelor care „locuiesc istoric” pe teritoriul Rusiei, Rusia criminală a lui Putin vrea să instituie supremația Constituției rusești în fața Dreptului internațional, a ONU și a Justiției internaționale, ca să le pomenim doar pe acestea. Astfel, actuala Rusie a lui Putin se legitimează ca un real Stat mafiot în raport cu întreaga lume civilizată, cu drepturile fundamentale ale omului și cu dreptul popoarelor la autodeterminare. Inițiativele legislative amintite, Constituția rusă și o întreagă serie de legi, pe care nu le mai pomenim, au fost adoptate în scopul ”legitimării  interne” a unui Stat mafiot brutal și primitiv construit de către KGB. În virtutea acestei ”legitimări interne”, Rusia primitivă și asasină a lui Putin își rezervă dreptul de a interveni militar în orice Stat în care i se năzărește că nu se respectă drepturile la cîțiva amețiți care vorbesc rusește și se declară ruși.

Observați că tocmai în acest context își revendică Rusia lui Putin crimele împotriva umanității pe care le comite în Ucraina!

Republica Moldova poate fi o potențială victimă a Statului mafiot rus. Asta în condițiile în care: a) deși moldovenii/românii reprezintă peste 82% din populația Țării, iar etnicii ruși 4%, sub găgăuzi și ucraineni, aceștia din urmă fiind cel mai numeros grup etnic minoritar 6,57%, toți cetățenii moldoveni cunosc/vorbesc limba rusă, o anomalie în condițiile în care cei mai mulți etnici ruși nu cunosc limba moldovenească/română; b) Pe teritoriul Republicii Moldova, în regiunea separatistă transnistreană creată de Rusia invadatoare, staționează ilegal trupe militare rusești de ocupație.

În contextul general arătat mai sus, din interese geo-strategice militare imperialiste, dementul paranoic de la Kremlin poate oricînd ordona invadarea Republicii Moldova. El știe că aici nu-i ca în Ucraina, căci cel puțin 50% dintre moldoveni îi vor primi pe soldații ruși cu aplauze. În Republica Moldova, ”putiniștii” sabotori și agresivi par să fie mai presus decît legea. Se autoidentifică ori ruși, ori susținători ai ”eliberatorului de naziști” Putin, nicidecum cetățeni care respectă Constituția Republicii Moldova. Prin atitudinile și acțiunile lor, neagă dreptul la independența și suveranitatea acestei Țări pe care o vor încorporată de Rusia criminală a lui Putin.

”Libertăți democratice și dreptul la autoidentificare”, pot spune ei, însă aici este vorba despre sabotarea/subminarea independenței de Stat, despre trădare de Țară și instigarea unui Stat agresor ca să invadeze Republica Moldova. Pentru că Republica Moldova dorește să rămînă, în continuare o Țară independentă și suverană, parcă ne-am dori să ajungă la Putere o forță politică majoritară care să emită o lege în spiritul celor decretate în Rusia lui Putin – vă place Rusia mai mult decît Patria natală, plecați în Rusia! Închei cu o declarație-somație a lui Putin: ”Toți cei care vor să trăiască în Rusia, trebuie să cunoască limba rusă!” În rest, deduceți singuri…!