Rusia a anuntat ca sunt gata primele incarcaturi nucleare pentru super-torpilele Poseidon

Agenţia oficială de presă TASS a anunţat, Luni, că Rusia a produs primele încărcături nucleare pentru super-torpilele Poseidon cu care va fi dotat submarinul atomic Belgorod, transmite Reuters, potrivit agerpres.

„Primele încărcături de muniţie Poseidon au fost fabricate, iar submarinul Belgorod le va primi în viitorul apropiat”, a afirmat o sursă militară a cărei identitate nu a fost dezvăluită de TASS.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat pentru prima dată noua torpilă Poseidon în 2018, susţinînd că este vorba de un tip fundamental nou de armă nucleară strategică prevăzută cu o sursă de propulsie atomică.

În discursul său de atunci, liderul de la Kremlin a arătat că torpila va avea o rază de acţiune nelimitată şi va putea funcţiona la adîncimi extreme, cu o viteză de cîteva ori mai mare decît a oricărui submarin şi a oricărei alte torpile. Noile arme „au un nivel de zgomot foarte redus, o manevrabilitate foarte ridicată şi sunt practic indestructibile de către inamic. Astăzi nu există în lume nici o armă care le poate contracara”, a afirmat el.