Rușii spun că au doborît două rachete ucrainene deasupra Mării Azov

Rusia a declarat, Duminică, că a doborît, deasupra Mării Azov, două rachete ucrainene care se îndreptau spre teritoriul său, la cîteva ore după ce a raportat atacuri cu drone ucrainene în trei regiuni ruseşti, relatează AFP.

"Apărarea antiaeriană rusă a localizat şi distrus două rachete ucrainene deasupra Mării Azov", potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Moscova a anunţat mai devreme, Duminică, că a doborît drone ucrainene în trei regiuni ruseşti, a doua zi după un vast atac cu drone lansat de Rusia asupra capitalei Ucrainei, prezentat de Kiev ca fiind cel mai mare atac cu drone de la începutul conflictului, în Februarie 2022.

"Apărarea antiaeriană a distrus patru drone ucrainene deasupra regiunilor Briansk, Smolensk şi Tula", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Rusia a afirmat că drone au fost doborîte şi deasupra regiunii Moscovei.

Ucraina a acuzat, Sîmbătă, Moscova că a lansat un atac cu 75 de drone asupra teritoriului său, majoritatea în direcţia capitalei Kiev, şi a susţinut că a doborît 71 dintre ele. Atacul s-a soldat cu cinci răniţi, potrivit unui raport publicat Sîmbătă de autorităţi, şi a lăsat zeci de blocuri şi clădiri fără energie electrică.