Rușii pierd între 500 și 1.000 de soldați pe zi în luptele de lîngă Avdiivka

În raportul lor zilnic asupra evoluției pe cîmpul de luptă, serviciile britanice de informații au evaluat că, în ultima săptămînă, cele mai intense lupte terestre au avut loc în trei zone ale liniei de contact, fără ca vreuna dintre părți să înregistreze progrese semnificative, dar că rușii în special suferă pierderi deosebit de mari în apropiere de Avdiivka din regiunea Donețk.

„Nici una dintre părți nu a realizat progrese substanțiale în  aceste zone. Rusia continuă să sufere pierderi deosebit de grele în jurul Avdiivka”, au apreciat serviciile secrete britanice.

Acestea au indicat că, în ultima săptămînă, cele mai intense lupte terestre au avut loc pe trei fronturi: Kupiansk, în regiunea Lugansk, în apropiere de Avdiivka, în regiunea Donețk, și pe malul stîng al rîului Nipru, în regiunea Herson, unde forțele ucrainene au stabilit un cap de pod.

Potrivit evaluării, serviciilor britanice de informații, forțele rusești pierd „între 500 și 1.000 de persoane pe zi” în luptele de lîngă Avdiivka.