Rușii au doborît 36 de drone lansate de Ucraina

Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus 36 de drone pe care Ucraina le-a lansat în cursul nopţii de Sîmbătă spre Duminică, vizînd mai multe regiuni din Sud-Vestul Rusiei, a anunţat în cursul dimineţii Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters şi AFP.

Cincisprezece drone au fost distruse deasupra regiunii Kursk, de la frontiera cu Ucraina, şi nouă "deasupra zonei industriale din regiunea Lipeţk", situată la cîteva sute de kilometri Sud de Moscova, a indicat Ministerul pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
Patru drone au fost distruse deasupra regiunilor Voronej şi Briansk, în Sud-Vestul Rusiei, şi cîte două deasupra regiunilor învecinate Oriol şi Belgorod.

Guvernatorii regiunilor Lipeţk şi Briank au indicat pe Telegram că în urma atacurilor respective nu s-au înregistrat răniţi sau pagube majore.

Mai tîrziu, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia a comunicat că patru angajaţi ai săi au fost răniţi în urma unui bombardament ucrainean asupra regiunii Doneţk, potrivit Reuters.

Adeseori, oficialii ruşi nu dezvăluie întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile ucrainene.

Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii. Nu a existat nici un comentariu deocamdată din partea Ucrainei.

Rusia şi Ucraina au folosit pe scară largă dronele, inclusiv dispozitive explozive mari cu o rază de acţiune pe sute de kilometri, de la începutul invaziei ruse în Februarie 2022.
Kievul a declarat, în mod repetat, că atacurile asupra infrastructurii militare, de transport şi energetică a Rusiei constituie un răspuns la atacurile Moscovei asupra teritoriului ucrainean de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.