Țările pe care Putin vrea să le înarmeze

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a rămas pasiv la planurile NATO de a permite Ucrainei să folosească armament primit de la Occident pentru a ataca în Rusia. Amenințările vin în contextul în care țări NATO au trimis rachete cu rază lungă de acțiune Kievului, iar aliați au dat undă verde Ucrainei să atace ținte de pe teritoriul rus cu armele din Occident.

”Moscova ar putea începe să furnizeze aceleași rachete cu rază lungă de acțiune, de înaltă precizie, doar că vor fi de o calitate mai bună, deoarece sunt rusești, acelor națiuni care sunt dispuse să lovească inamicii noștri”, a declarat gazda presei de stat ruse, Olga Skabeyeva.

Evidențiind mai multe țări pe o hartă, Skabeyeva a sugerat că Moscova ar putea trimite rachete rebelilor Houthi din Yemen și arme către alte cîteva națiuni. ”Caracas și Cuba nu sunt singurele de pe hartă unde am putea trimite rachete, ci și rebelilor Houthi din Yemen și Coreei de Nord”, a mai spus Olga Skabeeva.

Ea mai vorbește despre un alt răspuns la acțiunile țărilor NATO și amenință cu bomba nucleară. ”A doua variantă este una clasică și tradițională, și anume o lovitură nucleară. Nu avem altă opțiune, dacă e pusă în pericol securitatea țării noastre. Vom fi obligați să lansăm o rachetă nucleară”, a spus prezentatoarea TV din Rusia, conform Digi24.