Renew Europe: ”Astăzi, viitorul Europei este în joc. Îi cerem candidatului sau candidatei PPE să reziste tentaţiei unei basculări către dreapta populistă”

Ursula von der Leyen, candidată la un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene, va trebui să reziste ''tentaţiei unei basculări către dreapta populistă'', a estimat Luni lidera grupului Renew Europe din Parlamentul European, Valerie Hayer, potrivit France Presse, preluat de Agerpres.

Eurodeputata franceză, care la finalul lui Ianuarie a devenit lidera grupului Renew Europe, a insistat pe miza crucială a lunilor următoare.

''Astăzi, viitorul Europei este în joc. Îi cerem candidatului sau candidatei Partidului Popular European (PPE) să reziste tentaţiei unei basculări către dreapta populistă'', a spus Hayer, care a adăugat că ''UE este mai puternică atunci cînd este condusă plecînd din centru''.

În prezent, Renew Europe are 102 europarlamentari din 24 de ţări, fiind al treilea grup politic din Parlamentul European, după PPE (176 de membri) şi social-democraţi (141 de membri).

Peste 400 de milioane de europeni sunt chemaţi la vot, între 6 şi 9 Iunie, în toate cele 27 de state ale UE pentru alegerea unui nou Parlament European. Acest scrutin va fi urmat de desemnarea şefilor principalelor instituţii ale UE ce trebuie să reflecte echilibrul politic rezultat din alegerile europene.

"În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept 'Spitzenkandidatin'"(candidată cap de listă), înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) care va avea loc pe 6 şi 7 Martie la Bucureşti, a declarat preşedintele CDU, Friedrich Merz, la o conferinţă de presă după o întîlnire a conducerii partidului.

”Iau astăzi o decizie conştientă şi cugetată: doresc să mă prezint pentru un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene în urma alegerilor europarlamentare din luna Iunie”, a confirmat Ursula von der Leyen la conferinţa de presă.