REACTIA PPDA DUPA CONSULTARILE CU MAIA SANDU

Alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc cît mai curînd. De această părere sînt deputații fracțiunii PPDA. Aceștia au încheiat acum cîteva minute consultările cu președintele Maia Sandu. 

În urma discuțiilor cu președintele Maia Sandu, deputații PPDA au reiterat că vor alegeri parlamentare anticipate cît mai curînd posibil și că nu vor propune niciun candidat la funcția de premier. 

Alexandru Slusari a declarat pentru presă că în cadrul consultărilor deputații PPDA au discutat cu Maia Sandu mai multe probleme cu care se confruntă în prezent cetățenii. El a menționat criza sanitară, dar și seceta care a afectat agricultorii din Republica Moldova. Slusari a mai menționat că s-a pus în discuție și reforma justiției. 

Totodată, Slusari a precizat că Guvernul interimar este limitat în atribuții și că pînă la alegeri, statul trebuie să funcționeze. 

„Doamna Sandu mai are încă cîteva consultări și probabil că pînă diseară va fi prima reacție în urma acestor consultări. Noi vom da votul pentru alegerile anticipate, dar în situația în care să fie analizate toate riscurile și problemele. Noi am spus foarte clar care sînt opțiunile noastre. Noi nu propunem candidatura niciunui prim-ministru. Rămîne la discreția Maiei Sandu să analizeze toate riscurile și să vină cu o soluție optimă pentru declanșarea alegerilor anticipate imediat sau fie să caute o altă soluție”, a precizat Alexandru Slusari.

Sursa: sputnik.md