RE-MAFIOTIZAREA TARII PRIN USATII?

Majoritatea parlamentară, obligată să spună „stop” golanilor politici

Oare ce le scapă guvernanţilor şi majorităţii parlamentare de nu sesizează nocivitatea periculoasă şi agresivă a reîntoarcerii suspecte a lui Renato Usatîi în ţară? Într-un stil interlop specific lui Plahotniuc, e drept că şi cu o doză de charismă cu priză la electoratul lui Şor, Usatîi, prin revenirea lui rapidă de după fuga lui Plahotniuc, pare să-i fi lăsat fără replică pe guvernanţi. El profită din plin de ne-dezmeticirea lor şi îşi bate joc de ei într-un stil golănesc de-a dreptul revoltător. El a revenit în ţară rapid după fuga lui Plahotniuc mizînd pe aceea că va fi receptat drept o „victimă” a regimului Plahotniuc, nicidecum un complice, dar şi pe faptul că actualii aliaţi politici de guvernare „îl vor recepta” ca pe un fost coparticipant la protestele împotriva regimului Plahotniuc împreună cu PPDA şi socialiştii.

În realitate, Usatîi este un „cal troian” extrem de periculos al regimului Plahotniuc. El a revenit în ţară pentru a atrage în subordinea lui politică tot ceea ce au fost nevoiţi să abandoneze Plahotniuc şi Şor. Aici e vorba în primul rînd despre deputaţi şi electoratul captiv al Sistemului Plahotniuc. Fiind o fire năvalnică, avînd o charismă receptată savuros de un electorat lipsit de inteligenţă, fiind dispus să arunce cu bani nenumăraţi „în popor” ca să şi-l subjuge, aşa cum o făcea şi Şor, cu siguranţă că Usatîi va deveni deputat într-o circumscripţie la inevitabilele alegeri anticipate pentru locurile rămase libere în Parlament. Aceasta se va întîmpla dacă actuala majoritate parlamentară şi guvernanţii vor permite oficializarea golăniei politice de ultimă speţă prin a-i permite lui Usatîi să devină parlamentar, în loc să fie inculpat penal!

Cu o inconştienţă revoltătoare, posturile de televiziune îl mediatizează ca pe o vedetă de la Hollywood. Toţi moderatorii de emisiuni de dezbateri stau cu gurile căscate în faţa lui cînd el le „dezvăluie” tot felul de secrete de parcă ar fi un super-spion în faţa căruia trebuie să tremure SIS, Guvernul şi Parlamentul. Auzind „destăinuirile” lui, nimeni, dar absolut nimeni nu-şi pune problema inculpării lui penale tocmai din această pricină. Presa a scris că Usatîi ar avea conexiuni cu lumea criminală, implicit cu mediul politicşi, posibil, şi custructuri ale serviciilor de informaţii moldoveneşti. Anume în zona acestor conexiuni trebuie plasată „autoritatea şi credibilitatea” destăinuirilor lui Usatîi.

Demn de reţinut este faptul că o serie de „dezvăluiri” făcute de către Usatîi vizează cele mai sensibile segmente politice, ale serviciilor de informaţii, ale mediului interlop, economic etc. Unele din „dezvăluirile” lui se referă şi la informaţii secrete clasificate. Asta înseamnă că Usatîi are complici ori informatori plătiţi cu generozitate din toate aceste structuri ca să-i livreze informaţii. Să luăm, de exemplu, „dezvăluirile” lui din Raportul Kroll 2, aşa-zisele părţi 2 şi 3. Aici avem de-a face cu informaţii dintr-un dosar secret, care este clasificat deocamdată, la care nici actualii guvernanţi se pare că nu au acces. Cine i-a furnizat lui Usatîi aceste informaţii dacă ele, cu adevărat, sînt reale? Răspunsul la această întrebare şi la multe altele legate de multiplele lui „dezvăluiri” trebuie să-l afle Procuratura după ce intentează dosarele penale cuvenite!

Deputatul Bogdan Ţîrdea are dreptate cînd afirmă că Plahotniuc şi procu(o)roarea servilă şi bîtă a regimului Plahotniuc Adrian Beţişor i-ar fi oferit lui Usatîi copii din Raportul Kroll 2. După o investigaţie penală mai serioasă, sînt sigur că vom afla şi despre alte nume grele din Procuratură şi MAI care i-au fost complice cu Usatîi.

În concluzie, Procuratura ori instanţele de judecată trebuie să analizeze cu pertinenţă acuzele penale împotriva lui de pînă acum. Aceeaşi Procuratură este obligată să-şi ia rolul în serios, să nu-l mai considere pe Usatîi o bombă mediatică, un subiect de senzaţie publicistică pentru „dezvăluirile” pe care le face şi să-l cerceteze penal pentru complicităţi la destabilizarea ţării, la decredibilizarea autorităţii instituţiilor Statului şi la tentative de subminare a puterii de Stat. Rolul lui Usatîi, după fuga uzurpatorului Plahotniuc, este acela de a re-mafiotiza ţara şi a sabota actuala majoritate parlamentară şi Guvernul! Alo, Procuratura, eşti pe recepţie? Alo, guvernanţi, sînteţi pregătiţi să interziceţi golănia politică cu tendinţe agresive de a se instaura, iarăşi, la nivel de Stat?

Mihai CONŢIU